zwarte auto instrumentenpaneel cluster

Bespaar tijd en Geld met een Kilometerregistratiesysteem

Een kilometerregistratiesysteem kan een enorm verschil maken voor jouw bedrijfsvoering. Tijd besparen, beter inzicht krijgen in het rijgedrag van jouw medewerkers en geld besparen: het zijn allemaal voordelen van zo’n systeem. In deze blogpost ontdek je waarom het zo belangrijk is om een kilometerregistratiesysteem te gebruiken en welke voordelen het kan bieden voor jouw bedrijfsvoering.

Voorkom onnodige administratieve lasten

Met een kilometerregistratiesysteem bespaar je als bedrijf flink op administratieve lasten. Geen gedoe meer met handgeschreven ritregistraties en verwerking daarvan in de administratie. Met één druk op de knop krijg je een overzichtelijke rapportage van alle gereden kilometers en daarmee is de administratie direct up-to-date. Dit betekent minder administratieve lasten voor jouw medewerkers en minder beslag op jouw kostbare tijd.

Bespaar op brandstofkosten

Met het gebruik van een kilometerregistratiesysteem kunnen bedrijven ook besparen op brandstofkosten. Het systeem geeft namelijk inzicht in het rijgedrag van jouw medewerkers. Denk hierbij aan snelheidsovertredingen en onnodig lang stationair draaien van de motor. Door dit inzicht kun je gericht sturen op het rijgedrag van jouw medewerkers en daarmee onnodig brandstofverbruik verminderen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee.

Minimaliseer de kans op fouten en fraude

Het kan voorkomen dat werknemers kilometers onterecht opvoeren of privékilometers als zakelijk registreren. Met een kilometerregistratiesysteem wordt dit voorkomen, doordat alle ritten automatisch worden geregistreerd. Dus geen handmatige registratie meer, waardoor deze vormen van fraude worden geminimaliseerd. Het systeem geeft ook inzicht in de verhouding tussen zakelijke en privékilometers. Zo weet je zeker dat er geen onterechte subsidieregelingen of belastingvoordelen worden aangevraagd.

Betere planning en efficiëntere ritten

Een kilometerregistratiesysteem helpt je ook bij het plannen van ritten. Zo kun je zien welke medewerker het dichtst in de buurt van een klant is en zijn/haar route efficiënter plannen. Bovendien kunnen werknemers de route zo efficiënt mogelijk plannen zodat er geen onnodige kilometers worden gemaakt. Dit betekent minder rijden en dus minder CO2-uitstoot. Bovendien zijn werknemers minder tijd kwijt aan reizen en kunnen ze meer tijd besteden aan andere werkzaamheden.

Voldoe aan de wettelijke verplichtingen

Voor alle bedrijfsauto’s die zakelijk gebruikt worden, is het wettelijk verplicht een sluitende kilometeradministratie bij te houden. Dit betekent dat elk bedrijf deze administratie op orde moet hebben. Anders loop je het risico op hoge boetes. Met een kilometerregistratiesysteem voldoe je in één klap aan deze wettelijke verplichting. Zo kun je veilig en zonder zorgen de weg op.

Een kilometerregistratiesysteem is een waardevolle tool voor het optimaliseren van de bedrijfsvoering. Niet alleen bespaar je op administratieve lasten en brandstofkosten, maar je minimaliseert ook de kans op fouten en fraude vanuit medewerkers, werkt efficiënter en voldoet aan alle wettelijke verplichtingen. Daarom is het zeker aan te raden om zo’n systeem te gebruiken en het maximale uit jouw bedrijfsvoering te halen.