De voordelen van het installeren van een oplaadstation voor je elektrische auto thuis

Als u een elektrische auto bezit, weet u hoe belangrijk het is om toegang te hebben tot oplaadstations. Met een laadpaal in de buurt van uw huis kunt u ervoor zorgen dat uw auto altijd opgeladen is en klaar om te gaan. Sterker nog, er zijn verschillende voordelen aan het hebben van een laadpalen in de buurt van het huis. Laten we eens kijken naar enkele van deze voordelen. 

Tijdsbesparing 

Een van de beste dingen van het hebben van een laadpaal in uw garage of oprit is de tijdsbesparing die het biedt. U hoeft niet meer rond te rijden op zoek naar beschikbare oplaadpoorten of in de rij te staan voor een oplaadstation. Als u de lader bij uw huis hebt geïnstalleerd, hoeft u alleen maar uw auto aan te sluiten als hij moet worden opgeladen en u kunt aan de slag. Dit kan je elke week uren besparen die u anders kwijt zou zijn aan het zoeken naar een beschikbare poort of het wachten in de rij. 

Kostenbesparingen 

Het installeren van een laadpaal op uw terrein kunt u na verloop van tijd ook geld besparen. Hoewel de installatiekosten hoger kunnen zijn dan die van openbare opladers, zullen ze zich op de lange termijn terugbetalen omdat er geen extra maandelijkse kosten voor nodig zijn en de onderhoudskosten minimaal zijn. Bovendien kunt u, door elektriciteit uit uw eigen huis te gebruiken in plaats van afhankelijk te zijn van openbare opladers, elk jaar mogelijk honderden euro’s besparen op uw elektriciteitsrekening. 

Veiligheid 

Een eigen laadstation thuis heeft ook veiligheids- en beveiliging voordelen die niet over het hoofd gezien kunnen worden. Omdat openbare opladers zich vaak in drukke gebieden met veel voetgangers bevinden, bestaat altijd het risico dat iemand ermee knoeit of ze op een of andere manier beschadigt. Maar met een privé-lader op uw eigen terrein wordt dit risico geëlimineerd, omdat alleen bevoegd personeel er toegang toe heeft. Uw auto blijft dus niet alleen veilig voor vandalisme of diefstal, maar ook voor potentiële elektrische gevaren die ontstaan door slecht onderhouden openbare laders. 

Conclusie 

Al met al kan het installeren van een oplaadstation voor elektrische voertuigen bij uw huis tal van voordelen bieden ten opzichte van het gebruik van openbare opladers, zoals kostenbesparingen, tijdwinst, en betere veiligheids- en beveiliging voordelen. Hoewel de initiële kosten misschien hoog lijken, zullen ze zich uiteindelijk terugbetalen omdat ze de terugkerende maandelijkse kosten in verband met openbare laadstations elimineren en u tegelijkertijd gemoedsrust geven in de wetenschap dat alleen bevoegd personeel toegang heeft tot uw auto terwijl hij thuis wordt opgeladen. Dus als u op zoek bent naar manieren om het bezit van een elektrische auto gemakkelijker en voordeliger te maken, overweeg dan vandaag nog te investeren in een privé-lader van bijvoorbeeld Connectedkerb Kerb!