De Volvo V60 PHEV – een stijlvolle en duurzame wagen

Met de V60 wagon heeft Volvo een auto gecreëerd die zowel stijlvol als duurzaam is. De V60 PHEV is een plug-in hybride elektrische auto, wat betekent dat hij voor kortere ritten alleen op elektrische energie kan rijden. Dit maakt hem veel efficiënter dan een traditionele benzinemotor en helpt de uitstoot te verminderen 

 

De V60 PHEV heeft een strak design dat zowel modern als praktisch is. Het interieur is goed ingericht en comfortabel, met veel ruimte voor passagiers en lading. De V60 PHEV is standaard voorzien van vele veiligheidsvoorzieningen, waaronder dodehoekdetectie en rijstrookassistentie 

 

De Volvo V60 PHEV is een plug-in hybride elektrische auto die in 2018 werd geïntroduceerd. De V60 PHEV is gebaseerd op de Volvo S60 sedan, en deelt zijn platform met de V90 cross country wagon.

 

De V60 PHEV wordt aangedreven door een turbo- en supercharged 2.0L viercilinder motor, die gekoppeld is aan een elektromotor. De gasmotor levert 240 pk en 258 lb-ft koppel, terwijl de elektromotor 87 pk en 122 lb-ft koppel levert. Samen leveren ze maximaal 315 pk en 575 lb-ft koppel.

 

De V60 PHEV heeft een batterijpakket van 10,4 kWh dat hem een volledig elektrische actieradius geeft tot 56 kilometer. Als de accu leeg is, treedt de gasmotor in werking en werkt de auto als een traditionele hybride. De accu kun je weer opladen met de Volvo V60 laadkabel met type 2 stekker, geschikt voor 1 fase opladen tot 16 Ampère. De accu zal in een paar uur weer helemaal opgeladen zijn.  De V60 PHEV haalt een topsnelheid van 230 km/h en accelereert van 0 tot 100 kilometer in 5,8 seconden.

 

D e Volvo V60 Polestar Engineered is een prestatievariant van de V60 PHEV die in 2019 werd geïntroduceerd. Hij beschikt over Öhlins verstelbare dempers, opgewaardeerde Brembo-remmen, betere koeling voor de motor en het accupakket en 20-inch wielen met Pirelli P Zero-banden. De Polestar Engineered-variant heeft een verhoogd vermogen van 324 pk en 369 lb-ft koppel. De acceleratietijden zijn ongewijzigd ten opzichte van de gewone V60 PHEV.

 

Conclusie 

De Volvo V60 PHEV is een aantrekkelijke en efficiënte wagen die perfect is voor wie een duurzame auto wil zonder in te leveren op stijl of praktische bruikbaarheid. Met veel ruimte voor passagiers en lading voldoet de V60 PHEV aan alle eisen voor wie op zoek is naar een veelzijdige wagen. Voor extra prestaties kunt u terecht bij de Polestar Engineered-variant met verbeterde Brembo-remmen, instelbare dempers van Öhlins en andere prestatieverbeteringen. Welke versie u ook kiest, de Volvo V6O PHEV zal zeker indruk maken!